Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

Hogere snelheden over glasvezel-, kabel- en DSL-netwerken

 

1Gbps glasvezel internet

Met het in gebruik nemen van de PON-techniek (van Nokia) op het netwerk van KPN NetwerkNL komen er vanaf eind dit jaar internetsnelheden van 1Gbps down en up beschikbaar voor steeds meer mensen. Deze snelheden worden nu in bepaalde gebieden al geleverd door Tweak en Delta, maar waren over het glasvezelnetwerk van Reggefiber (KPN NetwerkNL) via de standaard daarin geplaatste apparatuur nog niet mogelijk.

 

1Gps kabel internet

In 2020 gaat VodafoneZiggo beginnen met het uitrollen van de DOCSIS 3.1 techniek op haar kabelnetwerk. Te beginnen in Utrecht. HIermee worden ook over dit netwerk internetsnelheden van 1 Gbps mogelijk. Momenteel maakt Delta al (deels) gebruik van deze techniek in haar levergebied in Zeeland.

200Mbps of 400Mbps snelheid over DSL?

Momenteel is KPN al bezig met de uitrol van PON-techniek op haar DSL-netwerk Hiermee worden downloadsnelheden tot (ruim) 200Mbps (KPN en XS4All) mogelijk. In de loop van het jaar test KPN echter verder met deze techniek in combinatie met pair bonding techniek. Hierdoor zouden uiteindelijk snelheden van ruim 400 Mbps haalbaar moeten zijn. 

Om te kijken welke snelheid bij jou al mogelijk is kun je uiteraard even onze uitgebreide postcodecheck en vergelijking doen.

Met alle huidige netwerk-, prijs- en snelheids-ontwikkelingen sowieso een goed idee om regelmatig een postcodecheck te doen.

Glasvezel voor Landelijk Amsterdam-Noord

40% Van de huishoudens in het Landelijk gebied Amsterdam-Noord heeft zich reeds ingeschreven voor het nieuw aan te leggen glasvezelnetwerk in dit gebied.
Hiermee is de minimale grens van aanmeldingen behaald, waadoor Glasdraad het netwerk nu dus …

Aanleg glasvezel vlakt af

De groei van de verschillende glasvezelnetwerken is het afgelopen jaar verder afgenomen.
Uit onderzoek en de prognose van Telecompaper valt op te maken dat er ook de komende jaren geen sterke groei meer te verwachten valt.
KPN / Reggefiber en CI…

Verzadiging Breedbandmarkt?

In het eerste kwartaal van 2017 is de groei op de breedbanmarkt vertraagd. De groei van het aantal aansluitingen op zowel het kabel-, DSL- en glasvezelnetwerk bleef achter, waardooor de totale gr…

Prijzen voor Internet, tv en bellen omhoog

Vanaf 1 juli zullen 6 van de 7 grootste internetproviders hun prijzen omhoog gooien. Ziggo en KPN verhoogden vorig jaar hun prijzen al met gemiddeld €2,50/mnd. Dit jaar ligt de gemiddelde pakk…

Ziggo blijft groeien op de breedbandmarkt

In het laatste kwartaal van 2016 groeide de nationale breedbandmarkt met 0,7 procent naar 7,33 miljoen aansluitingen. Hiermee kwam de groei voor het hele jaar 2016 uit op 2,6 procent of 188 duizen…

Voordelen voor Vodafone klanten met een Ziggo abonnement

In navolging van Providers KPN en Telfort biedt nu ook Ziggo voordelen aan de klanten aan die zowel internet, bellen, tv en mobiel bellen afnemen bij Ziggo.
Nu klopt dat laatste niet helemaal. De …

Volg ons op social media